Gefronste wenkbrauwen: pantservoertuig rijdt door de straten van Urk

URK • Vr 19 april 2024 | 19:01 • Vrijdag 19 april 2024 | 19:01

Een pantservoertuig van het leger reed vrijdagochtend door de straten van Urk. De Nederlandse vlag wapperde op het voertuig en erachteraan reed een stoet met auto's. Het leverde veel vragende gezichten op van voorbijgangers en ook de gemeente wist in eerste instantie van niks.

Wat bleek het geval? De pantserwagen was onderdeel van een bruiloft. Inwoners Rink en Nelly-Janne hadden niet gekozen voor een limousine of luxe auto, maar een CV-90 legervoertuig. Normaal gesproken wordt dat gebruikt door de landmacht, bevestigt een woordvoerder van Defensie.

Werkvoertuig 'lenen'
Het lijkt er op dat bruidegom Rink zijn eigen werkvoertuig even mocht 'lenen'. Het meer dan 30.000 kilo wegende voertuig trok daarom door de straten. Eromheen liepen mensen in een militair uniform.

Zie hier hoe het voertuig door Urk rijdt:

Vrijdag verschenen meerdere filmpjes op social media van het militaire voertuig. Daarop is te zien dat de bruidegom met een boeket bloemen op de 'tank' staat. Hij reed onder meer door de Maximastraat en Nagel.

Een woordvoerder van de gemeente liet weten dat er niet per se een vergunning voor nodig is om hem te besturen. Defensie zegt dat de commandant van het regiment waar het pantservoertuig deel van uitmaakt toestemming heeft gegeven voor deze actie. Volgens een woordvoerder is het niet gebruikelijk dat materieel van het leger voor dit soort doeleinden wordt gebruikt, maar het mag wel.

Veel bekijks
De CV-90 trok veel bekijks. Zo reed de 'tank' door woonwijken waar ook veel kinderen speelden. De militairen waren ook niet te beroerd om met de kinderen op de foto te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel