Zalencentrum het Irene op Urk in 2025 tegen de vlakte, theatergroep wil een nieuw te bouwen MFC

URK • Wo 17 april 2024 | 22:01 • Woensdag 17 april 2024 | 22:01

Zalencentrum Het Irene op Urk gaat in 2025 tegen de vlakte, vertellen Femmy Brands en Geertje Brouwer van theatergroep Urk op de Planken. De club heeft nog geen nieuwe plek gevonden om op te treden.

Ze roepen de gemeente daarom opnieuw op een nieuw multifunctioneel centrum te bouwen. Nadat er gesprekken zijn gevoerd in 2023, zouden ze niets meer gehoord hebben.

Urk op de Planken speelt dit en volgend jaar nog enkele voorstellingen in het zalencentrum. Daarna gaat de sloophamer in het pand, aldus Brands. Op de plek waar het Het Irene nu staat zou een splinternieuw appartementencomplex moeten verrijzen.

Zoektocht naar nieuwe plek
Waar het gezelschap zijn theatervoorstellingen dan ten tonele moet brengen, is nog een vraagteken. Er zijn meerdere locaties besproken. Alleen, zegt Brands: "We hebben een rijk cultureel leven op Urk, maar weinig gebouwen om iets in uit te voeren."

Brands en Brouwers zouden graag zien dat de gemeente een nieuw multifunctioneel centrum bouwt. Daar kunnen meerdere culturele verenigingen gebruik van maken. "We snappen best dat er voor één voorstelling per jaar van Urk op de Planken geen nieuw theater kan komen", weet Brouwers.

Speelt al jaren
De vraag om een multifunctioneel centrum zou al veel langer spelen. Vorig jaar zouden meerdere organisaties nog door de gemeente Urk zijn uitgenodigd. De verenigingen mochten hun wensen voor een nieuw pand doorgeven. "Maar daarna hebben we er niets meer over gehoord", aldus Brouwers.

Daarom roepen ze de gemeente opnieuw op een nieuw gebouw te bouwen op Urk waar alle verenigingen hun uitvoeringen kunnen doen. "Als dat zou kunnen, zouden we helemaal enthousiast worden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel