Eikenprocessierupsen weer actief, gemeente Almere start bestrijding

ALMERE • Di 16 april 2024 | 15:21 • Dinsdag 16 april 2024 | 15:21

De eerste eikenprocessierupsen kruipen weer uit hun eitjes. De gemeente Almere gaat vanaf dinsdagavond 16 april beginnen met het preventief besproeien van eikenbomen, ze beginnen in Buiten. Dit gebeurt met een tractor met nevelspuit die een biologisch bestrijdingsmiddel, ook wel aaltjes, verspreidt over de bomen.

Aaltjes zijn de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups. Omdat ze vooral 's avonds actief zijn, wordt er alleen 's avonds en 's nachts in Almere besproeid. De gemeente verwacht dat het besproeien met een tractor kan leiden tot geluidsoverlast.

Waarom besproeien?
Het besproeien gebeurt vanwege de overlast die de haren van de eikenprocessierups kunnen geven. Ze kunnen klachten aan de huid en ogen veroorzaken. Op de huid kan je last krijgen van jeuk, bultjes, blaasjes of roodheid en als ze in je ogen komen, kunnen ze leiden tot klachten zoals rode ogen of dikke oogleden.

Dit verhaal is gemaakt door Cynthia Wijnen. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel