Onderwijs op basisschool De Boeier in Lelystad beoordeeld als 'zeer zwak'

LELYSTAD • Vr 29 maart 2024 | 12:04 • Vrijdag 29 maart 2024 | 12:04

Basisschool De Boeier in Lelystad heeft van de onderwijsinspectie de beoordeling 'zeer zwak' gekregen. Dat betekent dat de kwaliteit van het onderwijs van deze school volgens de onderwijsinspectie dusdanig slecht is dat er direct stappen moeten worden ondernomen door de school. Dat oordeel kan gegeven worden als de resultaten van de leerlingen tegenvallen of als de leeromgeving niet goed is.

In het rapport heeft de inspectie vastgesteld dat over de afgelopen jaren de leerlingen van De Boeier minder hebben geleerd dan leerlingen op scholen met een vergelijkbare groep leerlingen.

Dit uit zich onder andere in te weinig leerlingen die het verwachte niveau behalen voor rekenen en taal 2. Deze achterblijvende resultaten vormen een risico voor de onderwijskwaliteit en de ontwikkeling van de leerlingen op De Boeier.

Wat moet er anders?
De Boeier moet verschillende aspecten verbeteren om de onderwijskwaliteit te verhogen en de leerlingen beter te ondersteunen. Zo moet de school zorgen dat de lessen beter worden afgestemd, duidelijker zijn en logischer op elkaar aansluiten. Op deze manier zouden de leerlingen meer leren.

Ook moet ze de ontwikkelingen van de leerlingen nauwkeurig volgen en gerichter hulp bieden als leerlingen achterblijven in het leerproces.

Lichtpuntjes
Niet alles op de school is zwak volgens de inspectie. Zo is de school een veilige plek waar leerlingen wel graag naartoe gaan. Daarnaast is het team van leraren dat werkzaam is op de school zeer betrokken bij de school en de leerlingen.

De school heeft na het inspectiebezoek de eerste stappen gezet om verbeteringen aan te brengen. Ze hopen de verbeteringen volgend jaar te laten zien tijdens het herstelonderzoek van de inspectie.

Vorig jaar werden al vier andere scholen in de provincie beoordeeld als 'zeer zwak'.

Bijlages

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel