Politiek draait unaniem bezuiniging De Speelhaven terug

ALMERE • Vr 10 juni 2022 | 11:25 • Vrijdag 10 juni 2022 | 11:25

De bezuiniging bij speeltuin De Speelhaven in Almere Haven is teruggedraaid. De gemeenteraad heeft daarmee donderdagavond unaniem ingestemd tijdens de Politieke Markt.

Sinds begin dit jaar krijgt De Speelhaven geen 50.000 euro subsidie meer, waardoor de beheerder en toezichthouder had aangekondigd om er vanaf 1 juli mee te stoppen. Dan zouden ook de toiletten sluiten, fietsen en skelters worden weggehaald en het drinkwater worden afgesloten.

Buurtbewoners hadden een petitie gehouden die ruim 4.200 keer werd ondertekend. De politiek is het met de buurt eens en wil nu dat er voor de komende vier jaar 200.000 euro beschikbaar wordt gesteld voor De Speelhaven. Ook moet er naar een structurele oplossing worden gekeken.

Wethouder Julius Lindenbergh zei eerder dat hij daarover in gesprek is met welzijnsorganisatie De Schoor, die verantwoordelijk is voor het beheer de speeltuin. Hij heeft toegezegd dat hij voor de zomer met een structurele oplossing komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel