Uitstel van executie voor lammetjes Stad & Natuur

ALMERE • Do 20 augustus 2020 | 22:53 • Donderdag 20 augustus 2020 | 22:53

Ruim 100 lammetjes die niet bij de schaapskudde van Stad & Natuur in Almere kunnen blijven, worden voorlopig niet geslacht en voor consumptie aangeboden. Dat is de uitkomst van overleg tussen de Partij voor de Dieren en Stad & Natuur. De partij krijgt vanaf maandag een week de tijd om te zoeken naar een ander onderkomen voor de dieren.

De Partij voor de Dieren in Almere klaagde eerder deze week over de toon waarop Stad & Natuur het vlees aanprees. De partij was ook boos over de stelling dat de 6 tot 10 weken oude dieren voor de kudde geen waarde hadden. Volgens Stad & Natuur moeten de lammetjes verdwijnen, omdat de kudde anders te groot wordt. Ook zou het houden van de jonge rammen leiden tot inteelt. Fractievoorzitter Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren zegt in gesprek te zijn met een aantal organisaties die de lammetjes over willen nemen. Welke dit zijn, wil ze nog niet zeggen. Ook wil ze met Stad & Natuur praten over een structurele oplossing, zodat dit probleem zich in de toekomst niet meer voordoet.

Dreigementen
Tijdens de Politieke Markt vertelde wethouder Hilde van Garderen donderdagavond dat Stad & Natuur naar aanleiding van deze kwestie dreigementen heeft ontvangen. De Partij voor de Dieren distantieert zich daarvan en zegt dat dreigementen nooit goed zijn te praten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel