Bewoners niet blij: maanden omrijden naar Hogering Almere

ALMERE • Ma 27 juli 2020 | 6:25 • Maandag 27 juli 2020 | 6:25

Bewoners van de Muziekwijk bij de kruising van de Hollandse Dreef met de Hogering in Almere zijn niet enthousiast over de komende wegafsluiting richting de Hogering. Vanaf maandagavond kunnen ze die niet meer op vanuit hun wijk. Het kruispunt wordt afgesloten omdat de ringweg op die plek verbreed wordt.

De kruising met de Hollandse Dreef is één van de drukste van de Hogering. Dit leidt tijdens de spitsuren tot lange wachttijden bij de verkeerslichten. Ook gebeuren veel ongelukken op die plek. De provincie Flevoland hoopt dat met de aanleg van een tunnelbak onder de kruising door, het verkeer op de Hogering straks sneller door kan rijden. Annemarie Hadders, omgevingsmanager van de provincie Flevoland: "De komende drie jaar gaan we flink aan het werk.

'Voorbelasting'
De werkzaamheden zijn begonnen met het neerzetten van zware zandzakken, de zogenoemde voorbelasting. De zakken staan langs het asfalt van de Hogering en moeten de grond eronder hard maken. Hadders: "Daardoor verzakken de op- en afritten niet." Maar die zijn dan wel zeven maanden afgesloten. Het verkeer kan dus niet meer van de Hogering de wijk in of vanuit de wijk de Hogering op bij de kruising.

Buurtbewoner Gaby van Leeuwen vindt zeven maanden wel heel er lang. "Het is wel een beetje onhandig want ik moet veel met de auto doen." Muziekwijkers kunnen nog wel via de Stedendreef en de Muziekdreef naar de Hogering. Wie naar de A6 wil, kan via de Hollandsedreef en de Havendreef rijden.

"Hogering wordt racebaan"
Het wordt waarschijnlijk wel wat drukker in de wijk, maar buurtbewoner Chanchal Singh vindt dat niet zo erg: "Ze doen het niet om ons te pesten, het is gewoon nodig." Volgens Swen de Vries, die ook in de Muziekwijk woont, wordt de weg er alleen maar beter op. "En dat stukje omrijden... het zij zo." Hij is wel bang dat de Hogering een racebaan wordt als de tunnel er eenmaal ligt. "Er zitten een paar van die GTi-clubs in de buurt; die houden wel van gas geven."

Omweg naar manege
Omdat de kruising van de Hogering met de Botterweg is afgesloten, is de manege lastig te bereiken. Van Leeuwen heeft haar paard daar staan. "Even snel naar de overkant is er niet bij. Natuurlijk kun je fietsen, maar het is niet altijd even praktisch als je grotere spullen mee moet nemen." Bij de manege zijn ze niet te spreken over de wegafsluiting. "We hebben goede afspraken gemaakt met de manege. Maar het klopt dat je via een omleidingsroute bij ze moet komen", aldus Annemarie Hadders van de provincie Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel