Brandweer weer massaal naar Marker Wadden, maar loos alarm

LELYSTAD • Vr 3 juli 2020 | 12:03 • Vrijdag 3 juli 2020 | 12:03

De brandweer van Lelystad is vrijdagochtend opnieuw opgeroepen voor een brandmelding op de Marker Wadden. Volgens Natuurmonumenten bleek het loos alarm.

Stoom uit een keuken in één van de gebouwtjes op het hoofdeiland was aangezien voor rook. Daarom werd de brandweer gealarmeerd. Met de recente uitslaande brand op de Marker Wadden in het achterhoofd kwamen ook dit keer weer veel brandweerlieden ter plaatse.

17 juni brandde een houten loods in de nederzetting tot de grond toe af. De brandweer vertelde daarna dat het ruim een half uur duurde om de eilandengroep te bereiken: "Dit is een eind buiten het gebied van de kazerne en je moet zeker een kwartier varen, dus daar gaat wat tijd overheen."

Natuurmonumenten kondigde na die brand het ontbreken van groot blusmateriaal op de eilanden te gaan bespreken. Ten tijde van de uitslaande brand op 17 juni had de kleine groep aanwezigen alleen brandblussers tot hun beschikking.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel