Wethouder Veeningen: 'Thuiswerken biedt kansen voor Almere'

ALMERE • Wo 15 april 2020 | 17:53 • Woensdag 15 april 2020 | 17:53

Het steeds meer moeten thuiswerken biedt kansen voor de Almeerse economie. Dat zegt wethouder Maaike Veeningen (D66) in een gesprek met Omroep Flevoland. Volgens haar groeit de online dienstverlening in haar stad. De wethouder verwacht dat veel mensen ook na de coronacrisis thuis blijven werken.

Volgens de wethouder is de groei dusdanig groot dat sommige bedrijven druk op zoek zijn naar nieuw personeel. De wethouder voorziet kansen voor ondernemers die het thuiswerken voor andere bedrijven vergemakkelijken. Ondanks deze groei merkt Veeningen op dat de Almeerse economie flinke klappen krijgt. In de gemeente werken veel mensen met een flexibel contract. Deze worden door de onzekerheid van de crisis niet verlengd.

De wethouder laat weten dat de gemeente zo soepel mogelijk wil omgaan met de regels voor ondernemers. Als voorbeeld noemt ze horecabedrijven. Als een bedrijf geen vergunning heeft om eten te bezorgen moet daar volgens haar anders naar gekeken worden. De regels moeten dan flexibeler worden en de gemeente moet echt meedenken met de ondernemers. Afstel van betalingen van ondernemers komt volgens de wethouder niet ter sprake.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel