Directeurswissel bij Floriade BV

ALMERE • Di 7 april 2020 | 13:01 • Dinsdag 7 april 2020 | 13:01

Directeur Peter Verdaasdonk die leiding geeft aan het team dat dat de Floriade organiseert, wordt vervangen. Volgens de gemeente gaat om het een tijdelijke wissel. Zijn taken worden vanaf nu overgenomen door Pieter Cloo.

'Persoonlijke omstandigheden' zijn de oorzaak van de afwezigheid van Verdaasdonk, zo zegt de gemeente. Om ervoor te zorgen dat binnen de directie van de Floriade BV toch een bevoegd algemeen directeur zit, is door de Raad van Commissarissen Pieter Cloo voorgedragen. Het college van B en W heeft ingestemd met zijn benoeming.

Cloo is al langere tijd betrokken bij de Floriade. Volgens de gemeente heeft hij "Ruime ervaring om tijdelijk de rol van directeur adequaat te kunnen vervullen."

Hoe lang de afwezigheid van Peter Verdaasdonk duurt is niet bekend. Verdaasdonk vervulde de directeursfunctie bij de Floriade BV sinds januari 2019. Hij volgde Jannewietske de Vries op, die van januari 2016 tot halverwege 2018 de leiding had.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel