Directeur afgebrande school hard op zoek naar oplossingen

LELYSTAD • Vr 27 maart 2020 | 13:03 • Vrijdag 27 maart 2020 | 13:03

Een handjevol leerlingen van de afgebrande basisschool De Triangel in Lelystad wordt volgende week opgevangen op een andere school in de buurt. Een leerkracht van De Triangel gaat dan met hen mee. Het gaat om kinderen die nog naar school gaan, omdat hun ouders een 'vitaal beroep' hebben.

Dat zijn ouders die bijvoorbeeld in de zorg of het openbaar vervoer werken en tijdens de coronacrisis niet thuis op hun kinderen kunnen passen. Deze week hebben de ouders zelf een alternatief geregeld.

De basisschool brandde in de nacht van woensdag op donderdag volledig af. Ook de aangrenzende gymzaal in wijk Botter werd verwoest.

Directeur Joop Aalbers is nu vooral bezig om problemen van de korte termijn op te lossen. Hij krijgt daarbij veel hulp aangeboden van andere scholen in de buurt. Vanaf maandag kan weer digitaal onderwijs worden geven aan de kinderen die thuis zitten. Volgende week gaat Aalbers zich richten op de zoektocht naar een nieuwe locatie voor als de scholen weer opengaan.

Leerkrachten samen naar ravage
Donderdag zijn de leerkrachten gezamenlijk naar de school gegaan om te kijken wat er nog over is van hun werkplek. Volgens Aalbers was dat voor sommigen van hen een lastig moment en elkaar knuffelen was er vanwege de anderhalve meter afstand niet bij.

De school heeft vrijdag ook een bericht aan ouders gestuurd. Als er kinderen zijn die extra ondersteuning nodig hebben na de brand, kunnen zij terecht bij een jeugdverpleegkundige.

Geen onderzoek naar oorzaak brand
De oorzaak van de brand is niet duidelijk. ''Ik weet niet of we dat ooit te horen gaan krijgen,'' aldus directeur Joop Aalbers. Een woordvoerder van de brandweer zegt dat er door de grootte van de brand geen onderzoek naar de oorzaak gedaan wordt omdat er waarschijnlijk geen sporen meer zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel