Overvallers Primera probeerden eerst telefoonwinkel te overvallen

ALMERE • Wo 26 februari 2020 | 1:00 • Woensdag 26 februari 2020 | 1:00

De overvallers van de Primera in Almere Haven op 22 oktober vorig jaar hebben vlak daarvoor een telefoonwinkel in hetzelfde winkelcentrum geprobeerd te overvallen. Dat werd bekendgemaakt tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond.

Bekend was dat die dag twee overvallen vlak achter elkaar waren gepleegd. In eerste instantie ging de politie ervan uit dat het zou gaan om verschillende overvallers. Maar na bestudering van camerabeelden bleek het toch te gaan om dezelfde daders.

Het duo probeerde eerst geld buit te maken in de telefoonwinkel GSM and MORE aan de Meerstraat. Toen dat mislukte reden ze op een scooter met hoge snelheid naar de Primera aan de Marktgracht. Daar wisten ze de eigenaresse wel geld afhandig te maken. Haar zoontje van drie was in de zaak aanwezig. Hij heeft de overval meegemaakt en heeft daar volgens zijn moeder nog altijd veel last van. Zelf kan ze de stress van het feit dat ze overvallen kan worden niet meer aan. Ze heeft daarom besloten te stoppen met de zaak.

De politie heeft de overvallers nog steeds niet te pakken. In Opsporing Verzocht zijn de signalementen gegeven van de twee daders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel