Spectaculaire nieuwe glijbaan voor Center Parcs de Eemhof

ZEEWOLDE • Wo 12 februari 2020 | 14:37 • Woensdag 12 februari 2020 | 14:37

Er komt een nieuwe waterglijbaan in Center Parcs de Eemhof. Het is een zogenoemde duo-racer glijbaan van ruim 85 meter lang. Dit is onderdeel van het grote vernieuwingsproject rondom het grootste vakantiepark van Flevoland.

Dit zal de vijfde glijbaan worden in het waterpark Aqua Mundo op het park. Volgens Marthijn Tabak van Center Parcs past dit zwembad goed bij het familiekarakter van het park. De glijbaan is verdeeld in twee stroken. Er zit een race-element in om te kijken wie als eerst beneden is. De tijd wordt tot op een honderdste van een seconde nauwkeurig berekend. De kunst is om je tijd te verbeteren door verschillende manieren van glijden.

In het buitenland kun je al dergelijke glijbanen vinden

700 huisjes krijgen een opknapbeurt
Naast de glijbaan is het park druk bezig met de vernieuwing van alle huisjes. Volgens Tabak krijgen alle 700 huisjes een opknapbeurt zodat ze nog meer voldoen aan de wensen van de bezoekers. "De bezoeker van nu wil wat meer luxe, vandaar dat de huisjes iets luxer zijn ingericht." Center Parcs heeft 46 miljoen in het park gestopt. Een groot deel van dit geld komt van de verkoop van 311 huisjes. Een huisje kost tussen de 179.000 en 400.000 euro. De eerste 33 vernieuwde huisjes zijn eind februari klaar. De totale renovatie is eind 2021 klaar.

Eén miljoen overnachtingen
De Eemhof is het grootste vakantiepark van Flevoland met één miljoen overnachtingen per jaar. In 2000 brandde het gehele centrumgebouw af waarna het park twee jaar dicht bleef. Sinds 2002 is het park weer open.

Bekijk hier onze uitzending uit 2000 over de brand terug.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel