Nepagenten weten spookrijdend te ontkomen

MARKNESSE • Di 18 december 2018 | 8:01 • Dinsdag 18 december 2018 | 8:01

Twee mannen die zich voor agenten uitgaven, hebben dinsdagmorgen rond 06:00 gezorgd voor een zeer gevaarlijke situatie op de A6. Op de vlucht voor de politie reden ze al spookrijdend over de snelweg in Noordoostpolder naar Friesland.

Dat gebeurde na een melding van een vrachtwagenchauffeur in Marknesse. Twee mannen zeiden dat ze van de politie waren en wilden zijn lading controleren. De chauffeur vertrouwde het niet en belde de politie. De verdachten droegen geen uniform.

Toen de echte politie erbij kwam, gingen de nepagenten op volle snelheid in een Volvo V40 ervandoor. Volgens de politie reden ze de A6 richting Joure op. Bij Oosterzee namen de mannen de afrit, gingen het viaduct over en reden vervolgens tegen het verkeer in verder richting het noorden. Omdat de ochtendspits inmiddels op gang kwam, besloten de agenten dat het te gevaarlijk werd en gaven ze de achtervolging op.

De politie in omliggende gemeenten heeft nog gezocht naar de Volvo, maar die werd niet meer gevonden. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel